Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü- ProCE Gayrimenkul Geliştirme Yarışması

Bu sene dördüncüsü gerçekleştirelecek ProCE etkinliği 18-19-20 Ekim tarihlerinde yapılacaktır. ProCE ülkemizde lisans seviyesinde yapılan ilk gayrimenkul geliştirme yarışmasıdır. Yarışmacılar takımlar halinde katılırlar. Takımlarda inşaat mühendisliği, mimarlık, işletme, ekonomi, muhasebe, uluslararası ticaret, maliye, işletme mühendisliği, çevre mühendisliği, gayrimenkul geliştirme, peyzaj mimarlığı ve şehir bölge planlama bölümlerinden 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri yer alabilirler.
             Yarışmacıların görevi onlara verilen hayali parayla, belirtilen arazi üzerinde, çalıştıkları şirketin yeni yatırımını belirlemek ve bunu şirketin sahibi olan jüri üyelerine sunmaktır.
Yarışmaya katılan takımlar 3 aşamadan geçer.
1. aşamada yarışmacılar takımlarını oluşturup başvurularını yaptıktan sonra projelerini hazırlarken onlara yol gösterecek olan seminerlere katılmak için Boğaziçi Üniversitesi’ne gelirler. Sektörünün önde gelenleri tarafından verilecek olan 2 günlük seminerler dizisinin ardından takımlar, Boğaziçi Üniversitesi’nden ayrılırlar. Takım arkadaşlarıyla beraber projelerini geliştirmeleri için önlerinde 30 günlük süreleri vardır.
2. aşamada bir aylık süreçte projelerini oluşturan takımlar, sunumları ve hazırladıkları posteri göndererek ön eleme aşamasına katılırlar. Projeler, Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilecektir.
3. aşama ise ön elemeden bir hafta sonradır. Seçilen 5 takım en az 2 üyesiyle beraber Boğaziçi Üniversitesi’ne gelerek, projelerinin geliştirilmiş halini sponsor firmaların üst düzey çalışan ve yöneticilerinden oluşan final jürisine sunarlar.
18 Ekim’de yapılacak arazi gezisinde katılımcılar araziyi inceleyip  19-20 Ekim’de yapılacak seminerlerden edindikleri bilgiler doğrultusunda bu arazi üzerine bir gayrimenkul geliştirirler.
Takım başvuruları devam etmektedir. Katılımcılar isterlerse gözlemci olarak da yarışmaya başvurabilirler.

Daha detaylı bilgi için etkinlik koordinatörleri Enes POLAT (GSM: 05397346038) ve Ünal BEYTAŞ (GSM: 05306332999) ile iletişime geçebilirsiniz.

Başvuru linkleri

Takım Kayıt Formu

Gözlemci Kayıt Formu

TÜM ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Yaz dönemi yapılan stajların defter (dosya) teslimleri en son 16 Ekim 2019 tarihine kadardır. Yaz dönemi yapılan stajların defter (dosya) teslimleri Bölüm Sekreterliklerine yapılacaktır.

TÜM ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Fakültemiz Bölümlerinin eski planlarında bulunan 492/492E kodlu Bitirme Çalışması dersleri ile 2017-2018 / Güz Dönemi Sonrası ders planlarında bulunan 4902/4902E kodlu Diploma Projesi derslerine ait ön şart değişikliğine ilişkin Fakülte Kurulunun 05.04.2019 tarihli ve 3 sayılı toplantısında alınan karara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

ÖNEMLİ!!

Söz konusu ön şartlar derse yazılabilmek için gerekli "asıl" ön şartlar olup,  "diğer şartlar" ile ilgili hususlarda "BİTİRME ÇALIŞMASININ ALINMASI, TESLİMİ VE SINAVI HAKKINDA SENATO ESASLARI" geçerlidir.

Karar                Ön şart Tablosu

TÜM ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

"6569 Sayılı Kanunun Uygulama İlkeleri/Azami sürelerin başlangıç tarihleri" hakkındaki YÖK duyurusu hakkında

MİMARLIK FAKÜLTESİ YENİ STAJ ESASLARI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

Ekte Mimarlık Fakültesi Bölümlerinin yeni staj esasları bulunmaktadır. Bölümlerin staj esasları ile ilgili bilgilere erişmek için tıklayınız.